UNICREDIT TOWER Portofoliu birouri

DENUMIREA PROIECTULUI
CLĂDIRE DE BIROURI UNICREDIT – HEADQUARTERS (2S+P+15E)
ADRESA OBIECTIVULUI
B-dul Expoziţiei, nr.1F, sector 1, Bucureşti
BENEFICIAR
S.C. BOG'ART OFFICES S.R.L.

Situată în zona de nord a Bucureştiului, aproape de ieşirea către aeroportul Henry Coandă şi în apropierea complexului Romexpo, a hotelului Pullmann şi a turnurilor gemene City Gate, clădirea UNICREDIT TOWER este o clădire reprezentativă de birouri de clasă “A+”.

Clădirea a fost creată ca o clădire verde, fiind certificată conform standardelor internaţionale – BREEAM, la nivel Very Good. Toate consumurile din clădire sunt monitorizate şi optimizate prin alegerea atentă a echipamentelor cu eficienţă energetică ridicată.


IAMSAT Muntenia S.A. a executat instalaţii de încălzire, ventilare, climatizare, sanitare, stingere incendiu şi instalaţii BMS.

Spaţiile de birouri au fost prevăzute cu sisteme de ventilare - climatizare care asigură microclimatul şi confortul termic, cu posibilitatea reglării în mod individual a fiecărui ventiloconvector (amplasat în plafonul fals) cu ajutorul unui termostat amplasat pe perete în apropierea zonei de lucru.

Pentru asigurarea confortului termic, clădirea Unicredit Tower a fost prevazută cu echipamente pentru producerea agentului termic de încălzire, respectiv două cazane Viessmann Vitoplex 200 de 900kW, fiecare cu funcţionare în cascadă cu un randament de ardere de peste 90%. Un cazan din cele două este echipat cu arzator mixt, gaze naturale şi combustibil lichid, complet automatizat, asigurându-se astfel alimentarea redundantă a clădirii cu combustibil.

Climatizarea spaţiilor din cladire se realizează cu ajutorul a trei agregate de producere a apei de răcire (2 x 800kW si 1 x 500kW cu funcţionare în free cooling). Aerul introdus în clădire este tratat (filtrat, răcit, încalzit) prin intermediul a 7 centrale de tratare aer cu funcţionare 100% aer proaspat şi recuperare de căldură. Aerul climatizat este transportat de la CTA-uri prin intermediul canalelor de aer şi este introdus prin grile în spaţiile deservite prin intermediul a 491 buc ventiloconvectori montaţi în plafonul fals.

Funcţionarea şi siguranţa clădirii, ale instalaţiilor şi ale echipamentelor cu care aceasta este dotată, sunt monitorizate din dispeceratul aflat la parter prin intermediul sistemului de Building Management Sistem (BMS).

Comanda iluminatului interior şi exterior se realizează pe zone prin intermediul întrerupatoarelor, a detectorilor de mişcare, a senzorilor crepusculari pentru exterior şi centralizat prin BMS.

Siguranţa, accesul şi comunicaţiile din clădirea Unicredit Tower sunt asigurate prin instalaţiile de curenţi slabi – instalaţii de supraveghere, detecţie şi alarmare la incendiu (clădirea fiind prevazută cu sisteme de limitare şi stingere incendiu cu sprinklere, drencere, hidranţi interiori şi exteriori); de detecţie şi alarmare în cazul degajărilor de noxe sau fum, în caz de incendiu. S-au realizat instalaţii de transmitere data-voce, control acces şi antiefracţie, supraveghere video şi sonorizare şi anunţuri de urgenţă. Sunt prevăzute sisteme de comunicaţii fixă şi mobilă – Romtelecom, Vodafone, Orange.

Grupurile sanitare au fost prevazute cu obiecte sanitare de calitate, baterii cu funcţionare cu senzori, iar producerea apei calde este realizată prin boilere montate în plafon.