Showroom si service auto Audi şi Seat - PORSCHE VEST II

LUCRAREA
PORSCHE VEST II - Instalaţii interioare şi exterioare
TIPUL CONSTRUCŢIEI
Showroom şi service auto pentru autoturisme marca AUDI şi SEAT
BENEFICIAR
PORSCHE ROMANIA S.R.L.

Ansamblul construit se compune din patru zone distincte:

 • Showroom-ul SEAT, cu suprafaţa de 360mp, construit din oţel şi sticlă, cu învelitoare metalică tipică brand-ului SEAT;
 • Showroom-ul AUDI, cu suprafaţa desfăşurată de 795 mp, din care 650 mp reprezintă aria de prezentare maşini. Această arie are pe 3 laturi pereţi complet vitraţi şi un acoperiş metalic curb, în care este practicat un luminator de sticlă tip banda, specific brand-ului AUDI. Restul de 145 mp o reprezintă aria de birouri, dispusă pe 2 nivele, parter şi etaj . La parter birourile sunt în general de tip open space. La etaj sunt birouri separate prin pereţi uşori, cu frontoane de sticlă. Accesul la etaj se face de pe o platfomă cu vedere panoramică spre showroom-ul de la parter;
 • Tronsonul de legătură dintre cele 2 showroom-uri, cu suprafaţa de 421 mp, din metal şi sticlă, cu destinaţia de zonă publică. Include o cafeterie, un magazin de piese auto,

 • servicii de facturare şi plăţi, grupuri sanitare şi 2 spaţii distincte de livrare maşini noi, cu porţi secţionale pliabile din sticlă;
 • Hala mecanică, cu suprafaţa de 1931 mp, cu pereţi laterali metalici termoizolaţi, cu stâlpi şi ferme din beton, cu acoperiş din prefabricate din materiale uşoare de tip sandwich, cu destinaţia de service auto. Include următoarele compartimentări :

  • mecanică auto;
  • spălătorie şi curăţătorie auto;
  • depozit de piese şi subansambluri auto;
  • recepţie şi diagnosticare auto pe mărci de maşini, SEAT, respectiv AUDI;
  • grup social (vestiare, loc de luat masa, grupuri sanitare).
Trofeul Calităţii-Porsche Vest II-2007

Calitatea lucrărilor executate de IAMSAT MUNTENIA SA a fost distinsă cu Trofeul Calităţii ARACO - Ediţia 2007

IMSAT MUNTENIA S.A. a realizat lucrările de instalaţii interioare şi exterioare de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţiile electrice de iluminta şi forţă, instalaţiile de curenţi slabi cu componente tip pentru clădiri inteligente (sistem de detecţie şi alarmare efracţie, incendiu, reţea voce-date) şi HVAC cu sursă termică Pământul.

Sistemul HVAC utilizeaza tehnologiile de climatizare a spaţiilor compuse din pompe geotermice şi circuite închise de schimb de căldură cu Pământul, în care forajele de apă de alimentare şi rezervoarele de apă de incendiu joacă rolul sursei de energie termică pentru aceste incinte.

Pompele geotermice sint cicluri frigorifice evoluate ce permit utilizarea apei ca sursă caldă, iarna, şi ca sursă rece, vara, pentru transferul de energie către sau, respectiv dinspre clădiri, unde microclimatul este controlat prin parametrii principali de stare: temperatura interioară şi umiditatea.

Datorită folosirii eficiente a energiei electrice necesare funcţionării compresoarelor frigorifice, pompele geotermice obţin cifre de eficienţă cu valori peste cifra 3 iarna şi peste cifra 4 vara, ceea ce înseamnă că iarna pot produce cu peste 300% mai multa energie termică utilă decât energia termică consumată, întrucât 2/3 provine "gratis" din pământ.


Pentru toate tipurile de instalaţii au fost folosite materiale şi echipamente performante, de foarte bună calitate.


Capacitatea termică instalată în schimbătorul de căldură cu pamântul, stabilită la 475 KW, constituie aplicaţia cu puterea termică cea mai ridicată până acum în România, ceea ce face din obiectivul Showroom si service auto Audi şi Seat - PORSCHE VEST II Bucureşti cel mai important exemplu de aplicare industrială a sistemelor neconvenţionale de energie din Europa de Sud-Est.


IMSAT Muntenia SA a realizat cu competenţă şi profesionalism o lucrare de referinţă, utilizând o soluţie tehnologică alternativă, care conduce la economii importante de resurse materiale.